وب سایت چیست؟
وبسایت چیست ؟
وب سایت مجموعه ای از پرونده های مختلف اعم از تصاویر ، متن ها یا اسکریپت ها است که به روشی خاص با هم پیوند دارند. این پرونده ها بر روی رایانه "میزبان" یا "سرور" میزبانی می شوند و با نام دامنه مشترک خوانده می شوند. یکی از مهمترین خدمات وب، ایمیل است.
تاریخچه
تیم برنرز لی، مخترع وب، با برپایی یک سایت وب در اوت 1991، نام خود را به عنوان نخستین سازندهٔ وب در تاریخ نگاشت. او در نخستین وبسایتش، از اَبَرمتن و پیوندی برای ایمیل ( پست الکترونیک ) استفاده کرده بود.
در آغاز، سایتهای وب با کُدهای ساده « اچ تی ام ال » نوشته میشدند، گونهای از زبان کُدنویسی که ساختار سادهای به وبگاهها میداد، شامل سرتیتر و پاراگراف، و توانایی پیوند دادن به صفحههای وب دیگر، با اَبَرمتن. در مقایسه با روشهای دیگر، این راه تازه و متفاوتی بود که کاربران به سادگی میتوانستند با یک مرورگر، صفحههای پیوند خورده را باز کنند.
با پیشرفت وب و هنر طراحی آن، زبان کُد نویسی اش، اَبَرمتن یا اچ تی ام ال، پیچیده تر و پرانعطاف تر شد. ابزاری مانند جدولها که بیشتر برای نمایش نمودارهای دادهای بودند، بزودی مورد استفاده نادرست، برای چیدمانهای پنهان در صفحههای وب قرار گرفتند. با پیدایش الگوهای آبشاری وب یا « CSS »، روش نادرست طراحی با جدول های پنهان در صفحه از گردونه خارج، و بجای آن استفاده مناسب از زبان کمکی « CSS » جایگزین شد.
فناوریهای یکپارچه سازی دادهگاهها ( Database )، مانند زبانهای کُدنویسی سمت سرور ( Server-Side Scripting ) مانند CGI، PHP، ASP.NET، ASP، JSP و ColdFusion، و استانداردهای طراحی مدرن با الگوها ( CSS )، ساختار سایتهای وب را باز هم تغییر داده و آنرا پیشرفته تر کردهاند.
همچنین با آمدن نگارههای جاندار و فناوریهای پویانمایی به صفحهها، مانند فلَش ( Flash )، چهره وب بیشتر از پیش تغییر کرد و توانمندیهای تازه به سازندگان رسانه و طراحهای وب داده شد، و تواناییهای بیشتر و کاراییها تازه مرورگرها برای اچ تی ام ال.
تیم برنرز لی
سر تیموتی جان برنرز لی ( به انگلیسی : Sir Timothy John Berners-Lee ) ( زادهٔ 8 ژوئن 1955 در لندن ) دانشمند بریتانیایی علوم رایانه، استاد دانشگاهام آی تی، استاد و پژوهشگر دانشگاه ساوثهمپتون و ریاست کنسرسیوم وب جهان شمول است و تکامل وب را تحت نظر دارد. او فارغالتحصیل دانشگاه آکسفورد و مخترع وب جهان گستر است، یک ابتکار فرارسانه ای تحت اینترنت برای به اشتراکگذاری جهانی اطلاعات در شبکهٔ سرن ( CERN )، لابراتوار فیزیک هستهای اروپا، در 1989. در 25 دسامبر 1990 به کمک رابرت کی لیو و یک دانشجوی جوان در سرن، او اولین ارتباط موفقیت آمیز بین یک میزبان و کاربر پروتکل انتقال ابرمتن از طریق اینترنت را برقرار کرد. مشخصاتی که او از URI، HTTP و HTML استخراج کرده بود به عنوان فناوری وب منتشر شد.
او مدیر کنسرسیوم وب جهانگستر است. همچنین او مدیر بنیاد وب جهانگستر میباشد که در سال 2009 برای سرمایه گذاری و تلاش برای هماهنگی بیشتر برای استفاده از مزایای بالقوه وب برای بشر راهاندازی شده.
از سال 2004 میلادی وی در دانشکده برق و علوم کامپیوتر دانشگاه ساوتهمپتون انگلستان بر روی پروژهٔ جدیدش وب معنایی کار میکند.
در 2007 او همراه با آلبرت هافمن در رتبه اول در لیست صد نفره بزرگترین نوابغ زنده تلگراف آورده شد.
به اعتقاد تیم برنرز لی، اینترنت منعکس کننده بشریت است با تمام زشتی ها و زیبایی هایش و اهمیت آن آنقدر زیاد است که باید یکی از موارد حقوق بشر به حساب آید.
انواع وب سایت
سایتها بر اساس کاربرد و نوع برنامه نویسی به چند دسته تقسیم میشوند که عبارت است از :
وبسایتهای ثابت ( Static Website )
این سایتها یکبار طراحی میشوند و اطلاعات مورد نیاز در داخل آنها قرار میگیرد و پس از آن برای تغییر در آنها نیاز به یک طراح حرفهای یا نیمه حرفهای سایت است. زبان برنامه نویسی اینگونه از سایتها غالباً HTML و Java Script هستند که در نوع توسعه یافته تر از CSS نیز بهره گرفته میشود.
از آنجا که حجم کمتری از کد در طراحی سایتهای ثابت استفاده میشود سرعت بارگذاری (Loading) بالایی دارند. علاوه براین کاهش حجم کدها که باعث خوانایی بشتر سایت توسط رباتهای جستجوگر میشود از یک سو و کاهش زمان بارگذاری از سوی دیگر سبب بهتر شدن وضعیت آنها از لحاظ امتیاز دهی موتورهای جستجو یا همان «رنکینگ» میشود. سایتهای ثابت قیمت طراحی پایینتری را نیز عمدتاً نسبت به سایر سایتها دارند.
عدم امکان ایجاد تغییر در این نوع از سایتها توسط افراد عادی علاوه بر افزایش امنیت سبب بهرهمندی از گرافیک و ظاهری زیبا میشود چرا که همه چیز ثابت است از جمله متون و اندازه تصاویر و همچنین همه عناصر مکان مشخص و ثابتی را دارند در نتیجه میتوان برای محل قرار گرفتن هر یک از اجزاء بهترین تصمیم را گرفت.
اما از طرفی نیز عدم امکان ایجاد تغییرات توسط افراد عادی سبب میشود تا امکان بروز رسانی سایت توسط صاحبان و مدیران سایت صلب شود.
نکته : سایتهای ثابت ( Static ) برای افراد، شرکتها و سازمانهایی مناسب است که حداکثر یک یا دو بار در سال نیازمند به تغییر در محتوای سایت هستند.
وب سایتهای پویا ( Dynamic Website )
محتوای سایتهای داینامیک بعد از طراحی توسط افراد عادی که دسترسی به سیستم مدیریت محتوای سایت را داشته باشند قابل تغییر است. زبان برنامه نویسی وبسایتهای پویا میتواند براساس نیاز متفاوت باشد اما عمدتاً از زبانهای ASP، ASP.Net و PHP استفاده میشود و از زبانهای کمکی CSS و Silver light و یا Ajax برای ایجاد قابلیتهای ویژه نیز بهره گرفته میشود.
در اینگونه از سایتها ابتدا اسکلت سایت توسط طراح ایجاد میشود و سپس محتوا توسط مدیران سایتها تغییر میکند مانند فرم قراردادی که یکبار توسط فردی ایجاد میشود و توسط افراد دیگری بارها تکمیل میشود، از این رو طراح نسبت به محل قرار گرفتن و اندازه دقیق متون و تصاویر و سایر عناصری که بعداً توسط مدیران سایتها تغییر میکند اطلاع ندارد بنابر این چارهای ندارد جز اینکه همه حالات را در نظر بگیرد و اینکار سبب میشود تاحدودی از گرافیک و جلوه سایت کاسته شود.
یکی از مزیتهای سایتهای داینامیک این است که هیچ محدودیتی برای ایجاد، تغییر یا حذف مطالب، تصاویر و صفحات و غیره وجود ندارد.
با توجه به اینکه در سایتهای پویا از زبانهای برنامه نویسی پیشرفته استفاده میشود امکانات زیادی در آنها قابل ایجاد است مانند ایجاد صفحات هوشمند، فرمها و جستجوهای پیچیده.
استفاده زیاد از کدها سبب کند شدن بارگذاری سایت و امتیاز آن در موتورهای جستجو میشود.
نکته : سایتهای پویا برای افراد، شرکتها و سازمانهایی مناسب است که بیش از دوبار در سال نیاز به تغییر درمحتوای سایت را دارند.
برخی از مزایا و مضرات چنین وب سایتهایی :
- یکی از مزایای سایتهای پویا این است که هیچ محدودیتی در ایجاد ، اصلاح یا حذف محتوا ، تصاویر و صفحات و غیره وجود ندارد.
- با توجه به استفاده از زبان های برنامه نویسی پیشرفته در سایت های پویا ، می توان بسیاری از امکانات از جمله ایجاد صفحات هوشمند ، فرم ها و جستجوهای پیچیده را ایجاد کرد.
- استفاده بیش از حد از کد باعث کاهش سرعت سایت و رتبه بندی آن در موتورهای جستجو می شود.
- توجه : سایت های پویا برای افراد ، شرکت ها و سازمان هایی مناسب است که باید بیش از دو بار در سال محتوای سایت خود را تغییر دهند.
پرتال ( Portal )
پرتالها سایتهای پویای جامعی هستند که چند هدف خاص را در یک سایت دنبال میکنند به عبارت دیگر مجموع چند سایت پویا که برای رسیدن به هدفی خاص در کنار هم قرار گرفتهاند را میتوان پرتال نامید. به عنوان نمونه پرتال خبری می تواند از چند سایت داینامیک تشکیل شده باشد که هر یک امکانات خاصی چون عضو گیری، انتشار اخبار، انتشار تصاویر، نظر سنجی و ... را در اختیار مدیران آن قرار دهد.
تمام ویژگیهای یک سایت پویا میتواند در یک پرتال نیز صدق کند.
نکته : معمولاً پرتالها توسط سازمانها، گروهها و شرکتها خریداری میشوند. به دلیل نیاز به بروز رسانی بخشهای مختلف اداره آنها توسط یک فرد بسیار مشکل است مگر آنکه به چشم یک کار حداقل پاره وقت به آن نگاه شود.
سایتهای متحرک استاتیک و نیمه داینامیک ( Static and Semi-Dynamic Flash Website )
سایتهای فلش یا متحرک دو نوع استاتیک و نیمه داینامیک هستند و توسط نرمافزارهای خاصی ایجاد میشوند در برخی موارد از XML یا Action Script برای ایجاد قابلیتهای تغییر یا هوشمندی در این سایتها بهره گرفته میشود.
به طور کلی سایتهای فلش ثابت (استاتیک) غیرقابل تغییر میباشند و مانند سایتهای ثابت یکبار توسط طراح ایجاد میشوند و برای تغییر آن نیاز است تا افراد به صورت حرفهای یا نیمه حرفهای از دانش طراحی فلش برخوردار باشند.
اما سایتهای فلش نیمه داینامیک یا نیمه پویا مانند سایتهای پویا عمل میکند و قابل تغییر هستند اما تغییر در آنها به سادگی سایتهای پویا نیست و وسعت ایجاد تغییرات نیز بسیار محدودتر است.
از مزیتهای وب سایتهای فلش جذابیت آنهاست. گرافیک زیبا و انیمیشنهای جذاب. اما از معایب عمده آنها میتوان به عدم خوانده شدن اطلاعات موجود در آنها توسط رباتهای جستجوگر و عمدتاً سرعت بسیار پایین بارگذاری اشاره کرد.
نکته: سایتهای فلش برای افراد و گروهها یا شرکتها و سازمانهایی مناسب است که نیاز به تبلیغات ندارند و عموم کاربران با آنها آشنا هستند مانند خوانندگان، سیاست مداران، بازیگران و گروههای موسیقی، هتلهای معروف، مکانهای توریستی.
سایتهای مجهز به سیستم مدیریت محتوا ( Websites with Content Management System )
سایتهای مجهز به سیستم مدیریت محتوا که در اصطلاح به CMS که مخفف Content Management System است مشهورند، وبسایتهایی از نوع پرتالها یا سایتهای پویا هستند که برای مصارف خاص توسط طراحان حرفه ای و یا شرکتهای طراحی حرفه ای ایجاد میشوند.
تمام مزایا و معایب مربوط به سایتهای پویا در مورد سایتهای مجهز به سیستم مدیریت محتوا صدق میکند.
البته در نظر داشته باشید که سایتهای پویا و پرتالها نیز مجهز به سیستم مدیریت محتوا هستند اما آنچه که در CMSها متفاوت است طراحی آنها و سیستمهای مدیریت محتوای آنها برای مصارف خاص است.
از مزایای سیستمهای مدیریت محتوا نسبت به سایر سایتهای داینامیک میتوان به آماده بودن و جامع بودن آنها اشاره کرد. از این رو اغلب اینگونه از سایتها در کمتر از ۳ روز کاری قابل نصب و استفاده هستند.
طراحی سایتهای CMS مانند یک خط تولید محصول است و از آنجا که طراح باید نمونه های محدودی را به صورت انبوه تولید کند سعی در رعایت تمام اصول امنیتی، گرافیکی، موارد مربوط به رنکینگ و امتیاز موتورهای جستجو و سایر موارد موثر میکند.
پرسشهای متداول
حال به تعدادی پرسش و پاسخ پیرامون وبسایت میپردازیم ...
سایت چیست ؟
اگرچه همه ی مردم کم و بیش با اینترنت و سایت ها در ارتباط بودن و می دونن که سایت چیه ، اما هنوز سوالات بسیار زیادی درباره راه اندازی یک سایت وجود داره که خیلی ها جواب شون رو نمی دونن ! من در این مقاله می خوام همه این سوالات رو به زبان ساده و قابل فهم برای عموم مردم توضیح بدم . مخاطب اصلی این مقاله ، صاحبان مشاغل هستن . خیلی ها رو دیدم که دوست دارن یا اینکه نیاز دارن یک سایت داشته باشن اما هیـــــــــچی درباره سایت نمیدونن . خیلی ها نمی دونن اصلا چرا باید یه سایت داشته باشن.
وب سایت دقیقا چیه و چطور کار میکنه ؟
تعریف علمی وب سایت یکم پیچیده است اما برای درک بهتر من مفهوم وب سایت رو خیلی ساده و با مثال خدمت تون عرض میکنم . هر وب سایت در واقع مجموعه ای از صفحات بهم پیوند خورده اس که از طریق یک آدرس مشخص قابل دسترسیه . به این آدرس در اصطلاح تخصصی میگن دامین Domain یا دامنه . برای نمونه : ghasedak-group.ir یک دامنه ست که با وارد کردن این آدرس شما می تونید وب سایت گروه قاصدک سرزمین پارسی رو ببینید. حالا یه نمونه میزنم تا قشنگ متوجه قضیه بشید . فرض کنید که دنیای وب یک شهر بسیار بزرگه . هر وب سایت درست مانند یک واحد مسکونی و یا تجاریه مثه خونه ها و مغازه ها و کارگاه ها و … . شما از طریق آدرس این اماکن می تونید واردشون بشید و از امکانات شون استفاده کنید . سایت ها هم دقیقا همینجورین . وقتی شما آدرس سایت رو وارد می کنید میتونید به یک فروشگاه یا دفتر یک شرکت دسترسی پیدا کنید . درست مثل دنیای واقعی ! اساس کار همه ی سایت های دنیا درست مثل همه ، اما هر کدوم برای یه کاری ساخته شدن . در دنیای واقعی بنا کردن یک ساختمون در هر صورت به مهندس نقشه کش ، معمار ، مصالح و … نیاز داره . حالا این ساختمون ممکنه واسه یه شرکت باشه ، ممکنه مسکونی باشه و یا ممکنه یه کارگاه صنعتی باشه ، در هر صورت فرقی نمیکنه .
سایت چطور می تونه به کسب و کار شما کمک کنه ؟
اینکه یه وب سایت چطور می تونه به کسب و کار شما کمک کنه ، به نوع کار تون مربوط میشه . سایت شما می تونه درست مثل یک کارمند مودب ، خوش تیپ و با حوصله به طور شبانه روزی به همه سوالات مشتری هاتون در هر جای دنیا پاسخ بده ! خوبی سایت اینه که محدودیت جغرافیایی و زمانی رو از بین میبره . یکی دیگه از مزایای داشتن یک سایت اینه که به کسب و کار شما اعتبار میده ! ( به خصوص اگر از دامین ir استفاده کنید ) . نداشتن وب سایت درست مثل این میمونه که بگیم « من که مغازه دارم دیگه کارت ویزیت می خوام چی کار ؟! » . از طرفی داشتن سایت هزینه های تبلیغاتی و اطلاع رسانی رو کاهش میده . بسیاری از مشاغل به یه کاتالوگ احتیاج دارن تا محصولات شون رو با عکس و مشخصات معرفی کنن . کاتالوگ کاغذی به تعداد محدودی چاپ میشه . به واژه « تعداد » و « چاپ » دقت کنید ! کاتالوگ باید رنگی و روی کاغذ گلاسه چاپ بشه . در ضمن این کاتالوگ ها تعداد مشخصی چاپ میشن چون هیچ فروشگاه یا شرکتی نمی تونه به تعداد نا محدود کاتالوگ چاپ کنه . از طرفی هرزگاهی لازمه که تغییراتی در این کاتالوگ ها ایجاد بشه ( مثلا قیمت یا طراحی و … ) در اینصورت کاتالوگ های باقی مانده دیگه عملا به درد هیچی نمیخورن ! اما اینترنت هیچ کدوم از این مشکلات رو ندراه ! وب سایت محدودیت رنگ ، طرح ، حجم ، قیمت رو نداره . هر وقت بخواید فقط با چند کلیک و چند خط تایپ میتونید هر تغییری که لازمه رو اعمال کنید . به نظر شما یک میلیون برای چاپ کاتالوگ خرج بشه بهتره یا برای ساخت یک سایت ؟
چه مشاغلی به وب سایت احتیاج دارن ؟
بهتره بگیم که « چه مشاغلی به وب سایت احتیاج ندارن ؟ » چون اینجوری زودتر به نتیجه میرسیم . فقط مشاغلی مثه بقالی های کوچیک و نانوایی ها هستن که واقعا احتیاجی به وب سایت ندارن . در واقع همه مشاغل بلا استثنا به یک وب سایت احتیاج دارن . شلوغی خیابونا ، آلودگی هوا ، آلودگی صوتی ، کرایه ماشین ، هزینه بنزین ، درگیری های ذهنی باعث شدن تا مردم برای پیدا کردن نیاز هاشون هر روز بیشتر از قبل به اینترنت مراجعه کنن . مشاغلی که وب سایت ندارن به تدریج از دور خارج میشن و یا درآمد شون افت میکنه ! گوشی های هوشمند ، تبلت ، لپ تاپ ، اینترنت ADSL و Wimax ، اینترنت سیم کارتی مجموعا باعث شدن تا دسترسی مردم به اینترنت بیشتر بشه و حتی خیلی از آدمایی که قبلا از اینترنت خوششون نمیومد هم ، به اینترنت نیاز پیدا کنن و مجبور بشن که استفاده از اینترنت رو یاد بگیرن . از طرفی کشور ما جمعیت جوان قابل توجهی داره و خیلی از این جوون ها یا در دانشگاه تحصیل کردن و یا به واسطه نیازشون به اینرتنت آشنایی دارن و برای کسب اطلاعات مورد نیاز شون هر روز به اینترنت مراجعه میکنن . مثلا یه زوجی که می خوان واسه مراسم عروسی شون یه تالار مناسب پیدا کنن ، نمی تونن همه تالار ها رو از نزدیک ببینن و بهترین و راحت ترین کار اینه که طراحی داخلی تالار ، مبلمان ، تعرفه ی غذا و … رو روی سایت ببینن و بعد از طریق تلفن اطلاعات دقیق تر بگیرن و در آخر برای عقد قرارداد برن به اون تالار .
برای راه اندازی سایت باید از کجا شروع کنم ؟
شما برای راه اندازی یک وب سایت باید 3 تا کار انجام بدین که معمولا هر سه مرحله توسط یک شرکت ( یا تیم ) طراحی وب سایت انجام میشه اما دو تا از این مراحل می تونه توسط خودتون هم انجام بشه :
- طراحی و برنامه نویسی سایت : شما باید یه تیم طراحی و برنامه نویسی سایت رو پیدا کنید و شرایط کاری تون رو به طور کامل واسه شون تشریح کنید . بعد از جلسه معارفه و عقد قرارداد ، تیم طراحی سایت ، یک نرم افزار اختصاصی برای سایت شما طراحی و برنامه نویسی می کنن که بعد از انجام دو مرحله بعدی این نرم افزار توسط آدرس اینترنتی تون در دسترس همه کاربران قرار میگیره .
- خرید دامین یا همون آدرس اینترنتی : شما می تونید دامین تون رو خودتون بخرید و برای این کار احتیاجی به دخالت تیم طراحی سایت نیست . اما اگر به گروه طراحی سایت تون به اندازه کافی اعتماد دارید بهتره اونا این کار رو انجام بدن چون نکات ریز و درشت زیادی وجود داره که شما ازش اطلاع ندارید . اگر دامین رو شرکت طراحی سایت براتون میخره ، حتما تاکید کنید که دامین رو به نام شخص خودتون یا شرکت تون ثبت کنن !
- اجاره سرور : سرور به کامپیوتری گفته میشه که وب سایت شما ( که یه جور نرم افزاره ) روی این کامپیوتر نصب میشه . در مورد سرور حرف های زیادی وجود داره که در این مقاله نمیشه توضیح داد ، در صورت نیاز با قسمت پشتیبانی تماس بگیرید تا شما رو راهنمایی کنن.
هزینه راه اندازی وب سایت چقدره ؟
همونطور که در بخش قبلی عرض کردم شما برای راه اندازی یک وب سایت باید 3 تا مرحله روطی کنید . مخارج راه اندازی وب سایت تون هم به همین سه عامل بستگی داره که من خیلی کوتاه و ساده عرض میکنم خدمت تون :
- هزینه خرید دامین : برای راه اندازی یک سایت شما حداقل به یک دامین ( آدرس اینترنتی ) احتیاج دارین . هزینه دامین سالیانه پرداخت میشه و حداقل باید سالی 16 هزار تومن برای دامین بپردازید . دامین ir قیمتش 16 هزار تومنه اما دامین های بین المللی مانند com یا net سالانه حدود 250 تا 350 تومن یا بیشتر ( بستگی به قیمت دلار داره ).
- هزینه اجاره سرور : هزینه سرور به نوع سایت و تعداد بازدید تون مربوط میشه . هر چی نرم افزار سایت تون پیچیده تر باشه سرور قوی تری نیاز دارید . هر چی تعداد بازدید سایت تون بیشتر باشه ، به سرور قوی تری نیاز پیدا می کنید . و طبیعیه که هر چقدر سرور قوی تر باشه اجاره اش هم گرون تره ! هزینه سرور معمولا به طور ماهانه یا سالانه پرداخت میشه.
- هزینه طراحی و برنامه نویسی سایت : هزینه طراحی و برنامه نویسی توسط تیم طراحی وب سایت تعیین میشه و معمولا به صورت توافقیه . هزینه طراحی معمولا بر اساس مدت زمان کار روی پروژه تعیین میشه اما سلیقه و سوابق کاری طراح می تونه تا حد زیادی رو قیمت تاثیر گذار باشه . هزینه برنامه نویسی هم بر اساس پیچیدگی پروژه تعیین میشه . برای مثال هزینه کد نویسی یک کاتالوگ ساده خیلی کمتر از یک سایت آموزشگاه زبانه ! به دلیل اینکه ساختار وب سایت یک آموزشگاه زبان بسیار پیچیده تره .
پیش از هر اقدامی برای راه اندازی وب سایت به این نکات توجه کنید :
- حتی اگر مشغله های کاری زیادی دارین ، باز هم سعی کنید حداقل یه چیزایی از اینترنت یاد بگیرید . حتی اگر طراح راست بگه باز هم کسانی هستند که ذهن شما را نسبت به طراح منفی کنند ، پس سعی کنید از اینترنت و موبایل و کامپیوتر یکم سر در بیارید در غیر اینصورت یا سرتون کلاه میذارن یا اینکه مجبور میشید بیشتر هزینه کنید تا به نتیجه دلخواه برسید !
- موقع خرید دامین حتما از تیم طراحی بخواید که دامین رو به نام شخص خودتون ( یا شرکت تون ) ثبت کنن .
- انتخاب دامین ( نام سایت ) مسئله ی بسیار مهمیه و ازش سر سری رد نشید . اسم خوب می تونه هزینه های تبلیغات تون رو کاهش بده !
- در خیلی از کشور ها برنامه نویس ها به خصوص برنامه نویس های حرفه ای وب افراد پولداری هستن چون دستمزد بالایی دارن ! متاسفانه در ایران هنوز مردم ارزش کار یک برنامه نویس وب پی نبردن اما به مرور زمان متوجه این مسئله میشن . اما حتی در همین شرایط هم برنامه نویس ها و طراحان حرفه ای وب با دستمزد کم کار نمیکنن . بنابراین به هیچ وجه گول قیمت پایین رو نخورید . البته یه عده ای هم از این تئوری سوء استفاده می کنن و دستمزد بسیار بالایی رو تعیین می کنن که اصلا معقول نیست .
من اکیدا توصیه میکنم یک سرور ایرانی تهیه کنید ! سرو های ایرانی گرون ترن اما ارزششو داره . بعضی از شرکت های طراحی وب با قیمت پایین گول تون میزنن . این شرکت ها بدون اینکه بهتون اطلاع بدن میرن یه سرور اروپایی یا ... براتون میخرن که خیلی ارزونه . ارزون بودن ارتباط مستقیم با کیفیت داره ، شک نکنید ! سرور ایرانی به دلیل نزدیک بودن به موقعیت جغرافیایی به کاربران ، می تونه نقش مهمی در افزایش سرعت سایت تون داشته بشه . سرعت سایت برای همه مهمه !
بعد از راه اندازی سایت باید چه کار کنم ؟
وقتی شما یه وب سایت راه اندازی میشه درست مثل اینه که رفته باشید تو کویر یه هتل 5 ستاره تاسیس کرده باشید ! هیچکس از وجود شما اطلاع نداره . البته به مرور زمان گوگل یه تعدادی بازدید بهتون میده اما خب گوگل یک سیستم پیچیده و سخت گیره و هر وب سایتی شانس دیده شدن تو گوگل رو نداره . بنابراین کاری که بلافاصله بعد از تاسیس سایت لازمه انجام بدین تبلیغات اینترنتیه . بدون تبلیغات سایت تون فقط یه کارت ویزیته. اگر می خواهید سایت تون برای شما بازاریابی کنه باید حتما سایت تون رو به روش های مختلف تبلیغ کنید . مثلا تبلیغات اینترنتی ، پیامکی و... قبل از انجام این کارها ( تبلیغات ) با متخصص این کار مشورت کنید.